TV3 medias

čet.. 23.09.2021

00:15
Faktor, ponovitev
06:55
Faktor, ponovitev
07:45
TV prodaja
08:00
Nesmrtni velikani športa (The Immortals), dokumentarna serija
08:30
Vaše zdravje, naša skrb, svetovalna oddaja
09:30
TV prodaja
09:45
TOP 8, glasbena oddaja, ponovitev
10:30
TV prodaja
10:45
Zlati ključi, ponovitev
Zlati ključi, zabavna in poučna popotniška oddaja, 2021 Brežice V oddaji Zlati ključi bo voditeljica Ingrid Ulaga tokrat predstavljala občino Brežice. Tokrat se je Ingrid najprej odpravila v repnico Najger na Bizeljskem. Repnice so jame, izkopane v kremenčevem pesku, kjer so nekdaj čez zimo shranjevali repo in po kateri so repnice tudi dobile svoje ime. Po opustitvi tovrstnega načina shranjevanja so repnice postale eden izmed spomenikov preteklega časa, mnogi vinogradniki pa so jih preuredili v prostor za shranjevanje vina ter pokušino vin. Tako lahko v vaseh Brezovica, Bizeljsko, Pišece in Globoko obiščete celo več kot 200 let stare repnice, ki zagotavljajo zares edinstveno doživetje. Nekatere med njimi imajo nenavadno zanimive ornamente na stropu ali na stenah. V njih je idealna temperatura in vlaga, ki sta potrebni za shranjevanje in zorenje vin. Brežiška občina pa je tudi zelo ponosna na možnost ribolova. Ingrid je obiskala ribiško družino Brežice, ki gospodari z odsekom Krke in Save na območju občine Brežice, ribnikom pod gradom Mokrice, toplo strugo pri Termah Čatež, Colo – mrtvico reke Save – in s številnimi potoki, pritoki reke Save, Sotle in Krke. Po tem, ko je Ingrid poskusila srečo pri ribolovu, pa je šla na turistično kmetijo Vimpolšek, kjer imajo bogato ponudbo lokalne kulinarike, sicer pa je Matija Vimpolšek tudi Predsednik Združenja turističnih kmetij Slovenije. V Sloveniji imamo 1100 turističnih kmetij, v društvu pa jih je 900. Turistična kmetija je na obrobju mesta Brežice, vzporedno regionalni cesti Krško– Brežice. Ukvarjajo se s poljedelstvom, vrtnarstvom in živinorejo. Izpopolnili so se v vzgoji različnih vrst sezonske zelenjave ter zelenjave za ozimnico. Jeseni tako kot v starih časih (v kadeh, brez konzervansov) kisajo zelje in repo, pozimi pa iz domačih prašičev izdelujemo mesne dobrote. Prašiče redijo na prostem in hranijo z doma pridelano krmo, vzrejene nato predelajo v klobase, salame, bržole, slanino, velikonočne šunke, paštete in druge dobrote. V zadnjih letih so se začeli ukvarjati tudi s turizmom. Gostom so na voljo idilično urejeni prostori za razna praznovanja (rojstni dnevi, obletnice, poroke ... ). Zagotavljajo odlično domačo hrano, saj vse jedi pripravljajo iz domače zelenjave in iz mesa doma vzrejenih živali. Potepanje po Brežicah pa je Ingrid zaključila v pivovarni Reset Brewery, kjer imate možnost strokovno vodenega ogleda pivovarne in degustacije različnih piv. “ V občini Brežice smo se res imeli lepo, tako, da priporočam, da jih obiščete tudi vi. Definitivno morate poskusiti dobrote v gostilni Debeluh, poskusiti izvrstno vino in domače pivo, ter doživeti njihovo zgodovino, ter različne aktivnosti,” pravi Ingrid.
11:15
TV prodaja
11:30
TV Ljubljana na TV3, magazinska oddaja
12:15
TV prodaja
12:30
Mladi zdravniki na preizkušnji (In Aller Freundschaft & 8211 Die Jungen Ärzte), nemška serija (2...
Igrajo: Mirka Pigulla, Marijam Agischewa, Mike Adler Lastnica fitnes studia Katja Becker med obiskom frizerja doživi srčni zastoj. Katjo sprejmeta na kliniki dr. Marc Lindner in Ben. Kmalu doživi Katja ponoven zastoj in sedaj šteje vsaka sekunda, da jo zdravnika rešita. Po treh dolgih tednih se iz Ugande na kliniko vrne Vivienne. Sodelavci so nad njeno vrnitvijo navdušeni, a očitno je Vivi, ki običajno prekipeva od energije, izredno utrujena in izčrpana. Njenega polbrata, dr. Moreau, skrbi, saj je Vivi očitno ni zdrava. Sama meni, da Matteo pretirava, a antibiotiki, ki jih ji je predpisal ne delujejo. Njeno zdravstveno stanje se hitro poslabša – življenje Vivienne Klings je v nevarnosti. Celotna ekipa se trudi ugotoviti razloge za njene simptome. Druga sezona serije Mladi zdravniki na preizkušnji je še bolj zanimiva in napeta kot prva! V seriji spremljamo življenje zdravnikov, pa tudi vsakič nove zanimive zdravniške primere. Dr. Niklas je ugleden in briljantnen, a tudi impulziven zdravnik, ki se ne boji soočiti z drugim mnenjem. Ko je prišel na novo delovno mesto, so mu zaupali tudi mentorstvo mladih stažistov, v bolnici pa ima tudi svojo novo ljubezen ... Nekateri mladi zdravniki so zelo predani svojemu delu, nekateri pa so že kar preveč motivirani … A krotenje mladih pomočnikov ni njegova edina težava. Ima namreč nasprotnika - plastičnega kirurga dr. Matteu Moreauja, ki je vodilni na svojem področju in si v kliniki ne želi tekmeca. Dr. Moreau je strah in trepet sodelavcev, pogosto pa tudi bolnikov, čeprav mu nihče ne more očitati, da ni izjemno nadarjen. Dr. Leyloa je travmatologinja in anesteziologinja, ki se trudi pomiriti nasprotnika, kadar si skočita v lase, pa tudi sicer ima za vsakega nasvet in toplo besedo. Na kliniki pa pride tudi do zapletov v vodstvu, saj se direktor odloči za še eno primarijko ... V Niklasovi ekipi stažistov so zanimivi mladi zdravniki. Julia je hči upravnika klinike, kar se ji ne zdi prednost, prej nasprotno! Zaradi očetovega vmešavanja je pred časom celo za nekaj časa pustila svoje delo, vendar je spoznala, da ne more brez tega poklica. Še bolj zagnana je Theresa: za vsako ceno se želi povzpeti po karierni lestvici in je pri tem ne moti, da bi naprej prišla s komolci. Ali preko postelje … Ampak po tem, ko je imela afero z Julijinim očetom, se je menda pokesala in Juliji tudi opravičila, tako da sta (vsaj začasno) zakopali bojno sekiro … Vljuden, marljiv Elias trpi, ker ga ženske ne opazijo. Spoznal je, da si tudi sam želi postavo, kot jo ima lepi Ben, sicer njegov najboljši prijatelj, ki mu na vsak način želi pomagati na ljubezenskem področju. Benu se za ženske ni treba truditi, čeprav ga je Dr. Leyla prizadela, ko je končala njuno romanco, češ da ne vidi prihodnosti zaradi razlike v letih.
13:30
Izvir zdravja
14:45
TV prodaja
15:15
Na kavi z Giannijem, pogovorna oddaja, ponovitev
15:45
TineTime Show, razvedrilna oddaja
16:30
Vaše zdravje, naša skrb, svetovalna oddaja
17:30
Odkrivanje čudovitih kanalov (Great Canal Journeys), angleška lifestyle serija (2016), 6. del 6. sez...
Voditelja: Prunella Scales, Timothy West Tim in Pru se podata na epsko pustolovščino po enem izmed največjih dosežkov britanskega kanalskega inženiringa kanalov. Je del svetovne dediščine in zgodovinsko zelo pomemben, a zelo malo ljudi v Veliki Britaniji je sploh slišalo za kanal Rideau.
18:30
TOP 8, glasbena oddaja
18:55
Kdor zna, zna, kviz 2021
19:15
Faktor, pogovorno-informativna oddaja
Oddaja Faktor vsak dan ponudi dva komentatorja, s katerima voditelj Aljuš Pertinač obdeluje aktualno družbeno in politično dogajanje. “ Resnica boli, komentarji še bolj,” in pa » Ni vseeno kdo kaj reče« sta slogana oddaje, ki odkriva tudi vse tisto, kar bi mnogi radi prikrili širši javnosti. Oddaja je že vrsto let zelo priljubljena pri vseh, ki jih zanima resnica ter prisegajo na soočanje različnih mnenj in si želijo še kaj več kot zgolj skopo poročanje o novem dogajanju ali predvidljive floskule glavnih političnih akterjev. Pri Faktorju namreč za komentatorje izbirajo samo tiste, ki nimajo dlake na jeziku in se ne bojijo deliti svojega mnenja. “ Faktor je tako zmeraj faktor,” pravi Aljuš Pertinač, urednik te informativno-pogovorne oddaje.
20:00
Mladi zdravniki na preizkušnji (In Aller Freundschaft & 8211 Die Jungen Ärzte), nemška serija (2...
Igrajo: Mirka Pigulla, Marijam Agischewa, Mike Adler Dr. Niklas je presenečen, ko se pred njim nenadoma pojavi Otto Stein, stari prijatelj s saške klinike v Leipzigu. Prvotno veselje se kmalu razblini, ko Otto razkrije svoje motive, zakaj je prišel. Na kliniko pride domnevno polnoletna Sophia Bloch z zlomom podlakti. A nekaj na Sophie ni tako kot bi moralo biti. Izkaže se, da je Sophie pravzaprav Katie in je stara le 16 let. Zakaj je navedla napačne podatke? Druga sezona serije Mladi zdravniki na preizkušnji je še bolj zanimiva in napeta kot prva! V seriji spremljamo življenje zdravnikov, pa tudi vsakič nove zanimive zdravniške primere. Dr. Niklas je ugleden in briljantnen, a tudi impulziven zdravnik, ki se ne boji soočiti z drugim mnenjem. Ko je prišel na novo delovno mesto, so mu zaupali tudi mentorstvo mladih stažistov, v bolnici pa ima tudi svojo novo ljubezen ... Nekateri mladi zdravniki so zelo predani svojemu delu, nekateri pa so že kar preveč motivirani … A krotenje mladih pomočnikov ni njegova edina težava. Ima namreč nasprotnika - plastičnega kirurga dr. Matteu Moreauja, ki je vodilni na svojem področju in si v kliniki ne želi tekmeca. Dr. Moreau je strah in trepet sodelavcev, pogosto pa tudi bolnikov, čeprav mu nihče ne more očitati, da ni izjemno nadarjen. Dr. Leyloa je travmatologinja in anesteziologinja, ki se trudi pomiriti nasprotnika, kadar si skočita v lase, pa tudi sicer ima za vsakega nasvet in toplo besedo. Na kliniki pa pride tudi do zapletov v vodstvu, saj se direktor odloči za še eno primarijko ... V Niklasovi ekipi stažistov so zanimivi mladi zdravniki. Julia je hči upravnika klinike, kar se ji ne zdi prednost, prej nasprotno! Zaradi očetovega vmešavanja je pred časom celo za nekaj časa pustila svoje delo, vendar je spoznala, da ne more brez tega poklica. Še bolj zagnana je Theresa: za vsako ceno se želi povzpeti po karierni lestvici in je pri tem ne moti, da bi naprej prišla s komolci. Ali preko postelje … Ampak po tem, ko je imela afero z Julijinim očetom, se je menda pokesala in Juliji tudi opravičila, tako da sta (vsaj začasno) zakopali bojno sekiro … Vljuden, marljiv Elias trpi, ker ga ženske ne opazijo. Spoznal je, da si tudi sam želi postavo, kot jo ima lepi Ben, sicer njegov najboljši prijatelj, ki mu na vsak način želi pomagati na ljubezenskem področju. Benu se za ženske ni treba truditi, čeprav ga je Dr. Leyla prizadela, ko je končala njuno romanco, češ da ne vidi prihodnosti zaradi razlike v letih.
21:00
Igre na srečo: razvada, bolezen ali dobičkonosen posel, slovenski dokumentarni film, 2021
Igre na srečo so bile včasih namenjene le družbenim elitam, danes pa so dostopne širšim množicam, brez okrnjene kakovosti storitev. Slovenija pri tem ni izjema, saj velja za državo, kjer je igralniška dejavnost dobro razvita. Največje število igralnic in igralnih salonov na prebivalca na globalni ravni to le potrjuje. Razširjena dostopnost pa je eden od pomembnejših faktorjev za razvoj zasvojenosti številnih posameznikov, ki se lahko hitro znajdejo v vrtincu omame legalne prodaje igralnih občutkov, na podlagi katere si mnogi polnijo žepe, tudi država.
22:00
Pobeg v divjino (Kevin McCloud& 39 s Escape to the Wild), britanska dokumentarna oddaja, 2015, 3...
23:00
Karte usode z Blažem

Kategorije:

Dokumentarni

Filmski

Glasbeni

Informativni

Nacionalni

Lokalni

Otroški

Športni

Zabavni